ukenru
ukrayintsi-v-polschi-bilshist-bizhentsiv-vchat-polsku-movu-schob-bilshe-zaroblyati

Українці в Польщі: більшість біженців вчать польську мову, щоб більше заробляти

 • 275211 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Понад 50% працевлаштованих українців у Польщі вивчають польську мову, щоб отримати висококваліфіковану роботу з вищою заробітною платою. Про це свідчать дані аналітичного центру міжнародного агентства з працевлаштування, де опитали 1440 українських біженців, пише УНН.

Цитата

«52,8% працевлаштованих у Польщі українців вже опановують польську мову, щоб згодом отримати там висококваліфіковану роботу. 35% респондентів планують навчання найближчим часом, у той час, як 12,2% стверджують, що для того, аби забезпечити себе гідним рівнем життя у Польщі, їм достатньо знань рідної мови», - ідеться у повідомленні.

Деталі

Від початку літа цього року у Польщі діють державні програми із забезпечення безплатних курсів польської мови для всіх біженців з України, що фінансується польським Фондом праці.

«Середня зарплата навіть на робітничих спеціальностях, які переважно займають українці у Польщі, становить 28-32 тис. грн на місяць. Це приблизно у два рази більше, ніж в Україні. Разом із тим поляки готові запрошувати українців також на висококваліфіковані позиції, де ця позначка може значно зрости. Головний бар’єр, що відділяє освічених українців від гідна роботи за межами України - це знання іноземних мов», - наголосила директорка департаменту рекрутації міжнародного агентства працевлаштування Gremi Personal Анна Джоболда.

За її словами, у першу чергу вивчати польську мову почали саме ті українці, які не планують ще принаймні пів року - рік повертатися до України.

Доповнення

Серед громадян України, які через повномасштабну війну змушені були покинути країну, більшість – це висококваліфіковані фахівці з вищою чи незакінченою вищою освітою.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном