ukenru
ukrayinskiy-tenisist-zdav-pozitivniy-doping-test

Український тенісист здав позитивний допінг-тест

 • 12760 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. 19-річний український тенісист Тимур Мухтарулін здав позитивну допінг-пробу. Про це повідомляє сайт "Великого тенісу України", передає УНН.

Деталі

19-річний українець під час виступу на турнірі ITF M15 у Чорноморську (30 серпня – 5 вересня) здав зразок сечі, який було відправлено до акредитованої WADA лабораторії у Монреалі.

В результаті проведених аналізів у пробі Мухтаруліна був виявлений амфетамін - речовина відноситься до категорії S6 забороненого списку WADA (стимулятор) і відтак заборонено антидопінгову програму. Повідомляється, що тенісист не мав діючого терапевтичного дозволу (TUE) на використання амфетаміну.

12 листопада українцю було надіслано повідомлення про те, що він порушив правила Антидопінгової програми. Станом на 22 листопада гравець зберігає право звернутися до голови Незалежного трибуналу щодо скасування тимчасового усунення.

Зазначимо, на турнірі ITF M15 у Чорноморську українець отримав "wild card" в основну сітку та програв у першому колі четвертому сіяному Клеману Табуру із Франції.

Що передувало цьому

Український легкоатлет підтвердив, що у збірній мали місце маніпуляції допінг-тестами.

Українські Національні Новини

Спорт