ukrayinski-viyska-perekinuli-bronetekhniku-na-liviy-bereg-khersonschini-ta-prodovzhuyut-nazemni-operatsiyi-na-skhidnomu-berezi-isw

Українські війська перекинули бронетехніку на лівий берег Херсонщини та продовжують наземні операції на східному березі - ISW

 • 48571 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Інститут вивчення війни, проаналізувавши публікації російських так званих «воєнкомів», повідомляє про перекидання українським військом броньованої техніки на лівий берег Херсонської області. Про це УНН інформує із посиланням на новий звіт Інституту, пише УНН.

Деталі

Як повідомляється, російські джерела стверджують, що українські війська перекинули на східний (лівий) берег Херсонської області «обмежену кількість бронетехніки і продовжують масштабніші, ніж зазвичай, наземні операції на східному березі силами легкої піхоти чисельністю близько батальйону».

6 листопада російські так звані «воєнкори» опублікували фотографію, на якій нібито зображено українську гусеничну машину-амфібію, яка перевозить бойову машину піхоти на східний берег у районі населеного пункту Кринки (30 км на північний схід від м. Херсона і 2 км від річки Дніпро).

Інші російські «воєнкори» 7 листопада стверджували, що українська бойова машина піхоти самостійно перетнула ручку Дніпро біля Кринок, і опубліковували окремі кадри, на яких нібито зображено знищений західний бронетранспортер-амфібію в невстановленому місці на східному березі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на фронті станом на 8 листопада: ворог продовжує безуспішні штурмові дії на кількох напрямках

Деякі з російських так званих "воєнкорів" відзначали, що один або два українських БТРи перетнули Дніпро в районі Кринок, тоді як інші "воєнкори" стверджували, що українські війська перекинули в цей район кілька невстановлених броньованих машин.

Як заявляють росіяни, на східному березі в районі Кринків перебуває понад 300 українських військовослужбовців (приблизно батальйон). Українські війська займають позиції в центрі Кринків і прилеглих районах.

Крім того, один із «воєнкорів» стверджує, що на східному березі Херсонської області діють кілька сотень українських військовослужбовців. За даними «воєнкорів» рф, бойові зіткнення тривали під Кринками, а також під Поймою (12 км на схід від Херсона і 4 км від Дніпра), Піщановкою (13 км на схід від Херсона і 3 км від Дніпра) і Підстепним (17 км на схід від Херсона і 4 км від Дніпра). Однак вони не зазначають, що спроби українських військ просунутися 6 і 7 листопада були особливо масштабними, ніж у попередні дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 307 тисяч

Фахівці Інституту вивчення війни відзначають, що Сили оборони України, ймовірно, «здійснили перші наступи через Дніпро на східний (лівий) берег Херсонської області 17 і 18 жовтня».

Повідомлення про угруповання українських сил на східному березі чисельністю в батальйон свідчить про те, що інтенсивні російські заходи з припинення наступу вздовж Дніпра не завадили українським силам перекинути на позиції на східному березі додаткову кількість особового складу і матеріальних засобів. Втім в ISW додали, що не «беруться розмірковувати про перспективи подальшої активності українських військ на східному березі Херсонської області».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти перекидають техніку і живу силу через Бердянськ на Запорізький напрямок — мер Мелітополя

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві призупинили роботу фунікулера

     • 82707 переглядiв

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 307 тисяч

     • 56952 переглядiв