ukrayina-zaprosila-tayiland-priyednatisya-do-realizatsiyi-formuli-miru-yermak

Україна продовжує роботу з країнами Глобального Півдня: Єрмак запросив Таїланд приєднатися до реалізації Формули миру

 • 27443 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Україна запросила Таїланд взяти активну участь у практичній імплементації Формули миру. Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак після телефонної розмови з в. о. генерального секретаря Ради національної безпеки Королівства Таїланд Чатчаєм Бангчаудом, пише УНН.

Цитата

«Працюємо з державами Глобального Півдня. Провів телефонну розмову з в.о. генерального секретаря Ради національної безпеки Королівства Таїланд Чатчаєм Бангчаудом. Обговорили реалізацію української Формули миру. Запросив тайську сторону взяти активну участь у практичній імплементації Формули миру та долучитися до підготовки й проведення майбутнього Глобального саміту миру», - написав Єрмак у Telegram.

Деталі

Єрмак висловив подяку за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в умовах повномасштабної агресії росії.

Серед іншого, говорили про підтримку з боку Таїланду ключових ініціатив України в межах ООН, а також гуманітарну допомогу для подолання наслідків вторгнення росії, зокрема надання прихистку вимушено переміщеним українцям.

Керівник Офісу Президента подякував тайській стороні за участь у зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики, що відбулася нещодавно на Мальті.

Також торкнулися питання ядерної безпеки та ролі МАГАТЕ в забезпеченні дотримання відповідних універсальних норм.

Крім того, обговорили світову продовольчу безпеку. Єрмак заявив, що Україна готова й надалі виступати її гарантом.

Андрій Єрмак запросив Таїланд приєднатися до глобальної гуманітарної ініціативи «Зерно з України» та взяти участь у її другому міжнародному саміті 25 листопада в Києві.

Доповнення

Серед аналітиків є думка, що Глобальний Південь сьогодні важливий для москви через ситуацію навколо України, і росія усвідомлює, що події в Газі відштовхують Глобальний Південь від Заходу, від Сполучених Штатів і можуть зробити його ставлення до москви більш привітним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Україна може провести Глобальний саміт миру

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі