ukenru
ukrayina-vidkidaye-zvinuvachennya-prezidenta-serbiyi-u-povidomlennyakh-pro-minuvannya-litakiv

Україна відкидає звинувачення президента Сербії у повідомленнях про "мінування" літаків

 • 80908 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Україна категорично відкидає звинувачення президента Сербії, які вважає безпідставними. Про це йдеться в коментарі, оприлюдненому речником Міністерства закордонних справ України Олегом Ніколенком, пише УНН.

Цитата

«Категорично відкидаємо безпідставні звинувачення президента Сербії. Його заяви про нібито причетність України до повідомлень про мінування літаків сербських авіакомпаній, які здійснюють польоти до рф, не відповідають дійсності», - заявив Ніколенко.

Деталі

У МЗС висловили розчарування тим, що Сербія досі не приєдналася до санкцій ЄС, накладених проти росії за її нічим не спровоковану війну проти України.

Щодня росія завдає ракетно-бомбових ударів по українських містах, вбиває мирних жителів, руйнує цивільну інфраструктуру, нагадує представник дипвідомства. Жорсткі санкції та єдність демократичного світу здатні зупинити цю війну.

«Закликаємо Белград стати на сторону правди і повною мірою долучитися до підтримки України та відстоювання цінностей, на яких заснована об‘єднана демократична Європа», - додав речник МЗС.

Контекст

Президент Сербії Александар Вучич звинувачує Україну у псевдомінуванні літаків за маршрутом Белград – Москва. За словами Вучича, "спецслужби" України та однієї з країн ЄС начебто постійно зривають польоти авіакомпанії Air Serbia. Вучич заявив, що його країна продовжить польоти до росії.

Раніше Вучич розкритикував санкції проти рф, відмовився їх впроваджувати і назвав їх “безглуздими та аморальними”.

Українські Національні Новини

Політика