ukenru
ukrayina-u-2017-rotsi-eksportuvala-do-yevropi-tovariv-na-15-9-mlrd-dol-klimpush-tsintsadze

Україна у 2017 році експортувала до Європи товарів на 15,9 млрд дол. - Климпуш-Цинцадзе

 • 12881 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Згідно з даними Мінекономрозвитку, експорт української продукції за 11 місяців минулого року зріс на 20,6%, причому експорт у ЄС — на 30,4. Про це у своїй статті для DT.UA пише Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, передає УНН.

За її словами, лише за останній неповний рік ми експортували в Європу, наш найбільший торговий партнер, товарів на 15,9 млрд дол. — це на 3,7 млрд більше, ніж в 2016-м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна у 2017 році збільшила на чверть товарооборот з Європою

"Підприємства майже всіх регіонів України, крім Луганської області, в минулому році наростили відвантаження в ЄС. Можна без перебільшення сказати, що економіка України — насамперед це малий і середній бізнес — подолала шок від закриття експортних позицій на російському ринку. На 40% збільшилася кількість українських підприємств-експортерів у порівнянні з початком дії зони вільної торгівлі з ЄС, — зазначає автор. — Значною мірою завдяки дії Угоди про асоціацію ми змогли переорієнтуватися на нові ринки і встати на шлях відновлення нашої експортно-орієнтованої економіки. Це ще не перемога, але це початок зростання", - відзначила Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, Україна має негативне сальдо торговельного балансу через те, що в 2017 році відбулося збільшення імпорту паралельно із нарощуванням експорту, а також зросли ціни на світових ринках.

Українські Національні Новини

Економіка