ukrayina-ta-ssha-pidpisali-memorandum-pro-rozvitok-vodnevoyi-energetiki-minenergo

Україна та США підписали меморандум про розвиток водневої енергетики — Міненерго

 • 85674 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Міністерство енергетики України та Асоціація паливних елементів і водневої енергетики США (The Fuel Cell and Hydrogen Energy Association — FCHEA) домовилися про партнерство. Під час візиту української делегації до Вашингтону вони уклали меморандум про створення кооперативного енергетичного партнерства для просування водневої енергетики, передає УНН.

Цитата

“Розвиток водневої галузі визначений одним з пріоритетних в Енергетичній стратегії України до 2050 року. І підписання цього меморандуму відкриває перед нами додаткові можливості у досягненні поставлених цілей”, — зазначив Герман Галущенко.

Деталі

Документ про партнерство у Вашингтоні завізували своїми підписами міністр енергетики України Герман Галущенко і президент FCHEA Франк Волак.

Очільник Міненерго наголосив, що спільна робота в цьому напрямку створить додаткові можливості для українського та американського бізнесу. Він подякував американським партнерам за готовність ділитися досягненнями у водневих технологіях і прийняти на стажування 10 українських експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та австрійська Andritz Hydro GmbH уклали домовленості щодо модернізації ГАЕС на 50 млн євро

Укладений меморандум визначає пріоритетними такі напрями партнерства, як обмін кращими практиками розвитку водневої енергетики й знаннями щодо інноваційних водневих технологій та застосувань.

Документом передбачається обмін досвідом та знаннями. Обмін інформацією. А також співпраця між експертами з розроблення стратегії, відповідних політичних та правових заходів, і стандартів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Ірані ув'язнена нобелівська лауреатка розпочала голодування

     • 78569 переглядiв