ukenru
ukrayina-prodovzhuye-peregovori-z-mizhnarodnimi-parterami-schodo-tsin-na-gaz

Україна продовжує переговори з міжнародними партерами щодо цін на газ

 • 16668 переглядiв

КИЇВ. 07 вересня. УНН. Уряд продовжує важки переговори з міжнародними партнерами щодо цін на природний газ в Україні. Про це під час години запитань до уряду у парламенті заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

"Що стосується ціни (на газ – ред.) ми ведемо важкі дискусії з міжнародними партнерами, оскільки багато років назад були взяті певні зобов’язання Україною щодо формування єдиної ціни (на газ – ред.). Сьогодні вартість газу для промисловості – 11 тисяч гривень, а для населення ми обмежили 7 тисячами. Ми працюємо над пошуком оптимальних рішень. Щодо опалювального сезону - він почнеться вчасно", - заявив В.Гройсман.

Нагадаємо, у НБУ підтвердили свій прогноз щодо зростання цін на газ на 25% цього року та на 15% наступного. Проте загалом розмір зростання залежатиме від того, яке рішення буде прийнято за результатами роботи місії МВФ у Києві.

Раніше повідомлялось, що до Києва прибула місія МВФ та розпочала роботу. Вже відбулися зустрічі з прем'єр міністром Володимиром Гройсманом та Мінфіном, має відбутись також зустріч з головою НБУ.

Українські Національні Новини

Політика