ukenru
ukrayina-povnistyu-doviryaye-rezultatam-rozsliduvannya-ssha-schodo-rosiyskikh-shpiguniv-mzs

Україна повністю довіряє результатам розслідування США щодо російських шпигунів – МЗС

 • 12793 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Україна повністю довіряє оприлюдненим Міністерством юстиції США результатам розслідування та звинуваченням шести співробітникам ГРУ у скоєнні низки кібератак по всьому світу, зокрема і в Україні. Про це йдеться у коментарі МЗС України, оприлюдненому пресслужбою відомства, передає УНН.

"Україна повністю довіряє оприлюдненим Міністерством юстиції США результатам розслідування та звинуваченням шести співробітникам російського Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ у скоєнні низки кібератак по всьому світу, зокрема в Україні, США, Франції, Грузії та Південній Кореї. Повністю підтримуємо заяву Державного секретаря США Майка Помпео щодо необхідності суворого засудження триваючої підривної, деструктивної та дестабілізуючої діяльності РФ у кіберпросторі", - заявили у МЗС.

Дипломати підкреслюють, що така діяльність демонструє повну неповагу до громадської безпеки та міжнародної стабільності.

У коментарі зазначається, що Україна підтверджує тверду позицію, що норми та принципи міжнародного права у повній мірі застосовуються й до поведінки держав у кібернетичному просторі, а відповідальні за кібератаки мають бути притягнені до відповідальності.

"Звертаємось до міжнародної спільноти із закликом продовжити скоординований тиск на РФ з метою припинення систематичного порушення з її боку норм та принципів міжнародного права, зокрема у використанні кіберінструментів із зловмисною метою, що загрожує безпеці глобального кіберпростору", - наголосили дипломати.

Нагадаємо, судова влада США у понеділок, 19 жовтня, висунула звинувачення проти шести росіян у зв'язку з хакерськими атаками проти компаній у США і у світі, у тому числі щодо кібератак на енергосистему України і учасників президентських виборів 2017 року у Франції.

Українські Національні Новини

Політика