ukrayina-povidomila-imo-pro-usunennya-zauvazhen-schodo-moryakiv

У ІМО засвідчили відсутність претензій до України, у додаткових звітах потреби немає

 • 17711 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Україна повідомила Міжнародну морську організацію (International Maritime Organization - IMO) про усунення зауважень, які експерти ІМО виявили під час аналізу Звіту про виконання вимог Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти. В ІМО відзначили, що у них немає претензії до України і потреба в додаткових звітах відсутня. Це обговорив міністр інфраструктури України Владислав Криклій з помічником Генерального секретаря ІМО Лоуренсом Барчуе за результатами зустрічі в Катарі, передає УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури.

"Для України як морської держави, у якої більш 150 тисяч моряків, напрямок удосконалення системи підготовки та дипломування моряків є пріоритетним. Наразі українські експерти тісно співпрацюють з експертами Секретаріату ІМО з метою усунення всіх невідповідностей, виявлених експертами ІМО під час аналізу Звіту про виконання вимог правила І/8 Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року (з поправками). Для нас дуже важливо мати систему підготовки моряків, яка відповідає сучасним світовим вимогам. Україна має твердий намір виконувати у повному обсязі свої зобов’язання у сфері підготовки та дипломування моряків", – сказав Владислав Криклій.

Він додав, що питання безпеки для України є найважливішим аспектом у реалізації всіх взятих на себе міжнародних зобов’язань, і між Україною та ІМО відбувається відкритий постійний діалог і немає жодних непорозумінь.

"Очільник Міністерства підкреслив, що останню інформацію щодо усунення спостережень експертів ІМО, виявлених в процесі аналізу Звіту України, надано до Секретаріату Міжнародної морської організації 10 лютого 2020 року. Помічник Генерального секретаря ІМО пан Лоуренс Барчуе відзначив активну участь України в Міжнародній морській організації і наголосив, що ІМО не має претензій до України, потреба у додаткових звітах відсутня", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 17 лютого, до Міністерства закордонних справ України було викликано тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні та висловлено протест у зв’язку із затриманням російською стороною чотирьох українських рибалок в Азовському морі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Кремлі прокоментували атаку бойовиків на Донбасі

     • 38736 переглядiв

    Фонд держмайна скасував близько чверті регулярних звітів

     • 13564 переглядiв

    У Луцьку зіткнулися чотири автомобіля, є постраждалий

     • 12532 переглядiв