ukrayina-ne-planuvala-skasovuvati-bezvizoviy-rezhim-z-izrayilem-posol

Україна не планувала скасовувати безвізовий режим з Ізраїлем - посол

 • 1796124 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук спростував інформацію про намір української влади скасувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю. Він додав, що мова йшла про призупинення через ряд проблем, пов'язаних з прибуттям паломників на святкування Рош га-Шана в Україну, пише УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Деталі

Посол розповів, що цього року очікується прибуття з Ізраїлю не менш ніж 20 тисячі паломників на святкування єврейського Нового року (Рош га-Шана) в Умані й інших місцях. Він підкреслив, що посольство висловило своє занепокоєння стосовно цього, оскільки у 2022-му під час військових дій, попри застереження української сторони, до країни приїхало понад 20 тисяч осіб.

"Ми говоримо про те, що не можемо гарантувати безпеку від ракет і дронів... Ми про це відкрито говоримо у діалозі з ізраїльським урядом. Посольство наполягає на тому, що якщо ви з певних причин не хочете виділяти чи продавати засоби ППО, щоб захистити цивільних українських громадян, можливо, ви захочете захистити своїх. Це логічно", - наголосив Корнійчук.

За його словами, Україна публічно заявляла, що хоче співпрацювати з Єрусалимом у питаннях захисту цивільного населення, а саме надання чи купівлю ізраїльських засобів ППО, які "ніколи не виставляються на передовій, і захоплені ворогом фактично не можуть". 

Цитата

"Зараз, напередодні Рош га-Шана, знову піднялося питання щодо доцільності відволікання величезної кількості наших держслужбовців під час військових дій для забезпечення безпеки паломників... Мова не йде про скасування (безвізового режиму, – ред.). У будь-якому випадку розглядалося питання щодо призупинення. Тобто, міжурядову угоду ніхто не збирався скасовувати", - заявив Корнійчук.

Доповнення

Низка українських ЗМІ із посиланням на свої джерела повідомила, що Рада нацбезпеки і оборони України планує скасувати безвізовий режим для громадян Ізраїлю, а також домогтися виключення представника цієї країни з дипломатичних зустрічей Контактної групи з питань оборони України (зустрічі у форматі "Рамштайн").

Нагадаємо

Речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат 8 серпня повідомив, що Україні отримати ізраїльську систему протиракетної оборони "Праща Давида" буде "важкувато".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рош га-Шана: Черкаська ОВА провела спецкомісію щодо відвідин паломниками Умані

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вже 10 моделей FPV-дронів офіційно в експлуатації ЗСУ - Резніков

     • 796435 переглядiв

    Колишній генерал-майор СБУ отримав 12 років ув'язнення

     • 1382814 переглядiв

    Мінна безпека увійде до одного зі шкільних курсів - МОН

     • 942376 переглядiв

    Кіпер: робимо усе, аби одеські туристи відпочивали безпечно

     • 1772440 переглядiв