ukrayina-i-britaniya-utvorili-mekhanizm-yakiy-zrobit-morskiy-koridor-dostupnishim-dlya-eksporteriv

Україна і Британія утворили механізм, який зробить морський коридор доступнішим для експортерів

 • 65409 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Україна та Велика Британія спільно з пулом британських страхових компаній утворила механізм, який зробить чорноморський коридор доступнішим для експортерів. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Деталі

Шмигаль заявив, що вільна навігація в Чорному морі, яка є фундаментом для економічного відновлення України – це стратегічно важливий напрямок.

Він подякував українським силам оборони, які тримають відкритим цей коридор. Ним скористалося вже 100 суден, які вивезли з українських портів понад 3,7 млн тонн продукції.

«За результатами домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака Україна спільно з пулом британських страхових компаній утворила спеціальний механізм. Він дозволить зробити знижку на вартість страхування від воєнних ризиків для експортерів усієї продукції з України. Це зробить чорноморський морський коридор доступнішим для більш широкого кола експортерів», - розповів Шмигаль.

Доповнення

Зеленський раніше повідомляв, що динаміка нового "зернового коридору" за жовтень позитивна, іде фіналізація формат страхування для суден.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Пожежа на росії: у Краснодарському краї горить військова частина

     • 103098 переглядiв

    Нові ціни на платні номерні знаки — МВС

     • 129293 переглядiв