ukenru
ukrayina-boykotuvatime-chempionat-yevropi-z-sambo-cherez-uchast-u-nomu-rosiyan-ta-bilorusiv

Україна бойкотуватиме чемпіонат Європи з самбо через участь у ньому росіян та білорусів

 • 342323 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Федерація самбо України бойкотуватиме чемпіонат Європи через рішення допустити до турніру представників росії та білорусі. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України, передає УНН.

Цитата

«Незважаючи на рекомендації Міжнародного олімпійського комітету — відсторонити спортсменів вищезгаданих країн від участі у міжнародних змаганнях, Міжнародна федерація самбо дозволила рф і рб виступати у нейтральному статусі під прапором ФІАС», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що і на континентальній першості з самбо серед чоловіків та жінок, юніорів і юніорок, юнаків та дівчат, що від сьогодні, 15 вересня, стартує у місті Нові Сад (Сербія).

«У самбо є правило — тиснути один одному руки перед початком та після закінчення сутички як прояв дружності, поваги і всіх високих принципів світового спорту та Олімпійського руху. Як можна тиснути руку тим, хто безцеремонно порушує ці принципи, хто підтримує війну, вбивства та військові злочини? Як взагалі можна з ними виходити на один килим? Українські самбісти не хочуть не тільки тиснути руку, а й ступати на один килим з поплічниками кривавого диктатора, війни та геноциду!» — йдеться в офіційній заяві ФСУ.

Доповнення

Через війну, яку розпочала країна-агресор в Україні, російських спортсменів відсторонили майже від усіх спортивних змагань у світі. Ба більше - всі чемпіонати, які мали проходити в росії з 2022 по 2024 рік, були перенесені до інших країн.

Українські Національні Новини

Спорт