ukrainski-pidlitky-otrymaly-mizhnarodnu-premiiu-myru-za-dodatky-dlia-dopomohy-ditiam-bizhentsiv

Українські підлітки отримали міжнародну премію миру за додатки для допомоги дітям біженців

 • 1456 переглядiв

Троє українських підлітків, які розробили додатки для дітей, які втекли від війни, отримали цьогорічну Міжнародну дитячу премію миру на церемонії в Лондоні. Про це повідомляє The Guardian, передає УНН.

Деталі

18-річна Софія Терещенко, 17-річна Анастасія Феськова та 17-річна Анастасія Демченко отримали премію за розробку двох додатків для дітей-біженців. Нагороду вручили у Великій Британії в п'ятницю, 17 листопада.

Дівчат надихнув новинний репортаж про самотню дитину, яка плакала під час перетину українсько-польського кордону. Після цього українки зустрілися онлайн і розробили додаток для маленьких дітей, які покинули свою країну.

Розроблений застосунок допоможе зрозуміти дітям, де вони перебувають і як шукати допомогу, а інший - для дітей старшого віку про те, як інтегруватися в країнах, у яких вони успішно знайшли притулок.

Анастасія Феськова, приймаючи нагороду, сказала, що "як би ми не хотіли, щоб у всіх дітей було безпечне і мирне дитинство, ми розуміємо, що реальність інша".

Ми сподіваємося створити краще майбутнє для дітей, незалежно від того, хто вони і звідки. Нам потрібна ваша підтримка, щоб перетворити це на реальність. Нам потрібно, щоб усі ви були відкриті до взаємодії з дітьми з різних верств суспільства, дітьми, які не з власної вини живуть в абсолютно чужому для них середовищі

17-річна розробниця Анастасія Феськова

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Вибухи в Києві, працює протиповітряна оборона

     • 1012 переглядiв