ukrainske-pidpillia-orhanizovuie-paralelnu-systemu-medychnoi-dopomohu-na-okupovanykh-terytoriiakh-tsns

Українське підпілля організовує паралельну систему медичної допомогу на окупованих територіях – ЦНС

 • 93628 переглядiв

На окупованих територіях не вистачає понад 3 тисячі лікарів, а вся система охорони здоров'я переорієнтована на обслуговування окупаційних сил. Тому українське підпілля має організовувати паралельну систему надання медичної допомоги.

На тимчасово окупованих територіях фіксується серйозний брак кадрів серед медичного персоналу. Про це повідомляє Центр національного спротиву, пише УНН.

За попередніми підрахунками на тимчасово окупованих територіях не вистачає понад три тисячі медиків. Також зберігається дефіцит  ліків. Адже росіяни повністю переорієнтували медичну систему на ТОТ задля обслуговування окупаційних військ

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Уточнюється, що цивільні можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу тільки за умови оформлення всіх російських документів. За даними ЦНС, такі дії окупаційних військ та російських адміністрацій вимагають від українського підпілля організації паралельної системи надання медичної допомоги на дому чи у пристосованих для цього приміщеннях медичних пунктів установ. У ЦНС радять людям сформувати запас медикаментів першої необхідності та засвіоїти базові правила надання первинної домедичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукають партизанів: Центр нацспротиву попередив про активізацію російських спецслужб на окупованих територіях

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти вдарили по центру Херсона: загинув чоловік

     • 42087 переглядiв