ukraina-zmozhe-importuvaty-do-17-hvt-elektroenerhii-shmyhal

Україна зможе імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії – Шмигаль

 • 28358 переглядiв

Згідно з рішенням ENTSO-E, Україна може імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії, вирішуючи проблему дефіциту потужностей в енергосистемі. Прем'єр-міністр закликав активно використовувати цю можливість, а також закликав громадян економити електроенергію.

Завдяки рішенню Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) Україна матиме змогу імпортувати 1,7 ГВт електроенергії. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив на засіданні Антикризового енергетичного штабу, пише УНН.

Маємо рішення ENTSO-E, завдяки якому Україна може імпортувати до 1,7 ГВт електроенергії. Уряд створив необхідні механізми, які дозволяють приватному бізнесу імпортувати електричну енергію. Потрібно активно використовувати ці інструменти

- сказав Денис Шмигаль.

Деталі

За даними Шмигаля, унаслідок похолодання та збільшення споживання електроенергії в енергосистемі країни спостерігається дефіцит потужностей. Керівники профільних підприємств та відомств доповіли прем'єру про кроки для стабілізації ситуації в енергосистемі. Зокрема, міністр енергетики та керівники енергетичних підприємств доповіли про хід відновлювальної кампанії на об’єктах, а також про запаси ресурсів і шляхи забезпечення покриття попиту на електричну енергію під час опалювального сезону.

Також Шмигаль закликав українців робити свій внесок у стабільність енергосистеми та заощаджувати електроенергію в пікові години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блекаути можуть бути": Галущенко про атаку на енергосистему взимку

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Через нічну атаку рф у Києві затопило підземний перехід

     • 72897 переглядiв