ukraina-zaklykaie-venesuelu-utrymatys-vid-terytorialnykh-pretenzii-do-haiany

Україна закликає Венесуелу утриматись від територіальних претензій до Гаяни

 • 43808 переглядiв

Україна закликає Венесуелу дотримуватися рішення Міжнародного суду ООН щодо регіону Ессекібо, застерігаючи від дій, які можуть загострити суперечку.

Україна закликає Венесуелу дотримуватися юридично обов’язкового наказу Міжнародного Суду ООН і утримуватися від будь-яких дій, що змінять ситуацію у регіоні Ессекібо. Про це йдеться в заяві МЗС України, передає УНН.

Деталі 

У Міністерстві наголошують, що 1 грудня 2023 року Міжнародний Суд ООН ухвалив наказ про застосування тимчасових заходів у справі щодо Арбітражного рішення від 3 жовтня 1899 року ("Гаяна проти Венесуели"). 

Наказ зобов'язує Венесуелу утримуватися від будь-яких дій, що змінять ситуацію у регіоні Ессекібо, а також обидві сторони – утриматись від будь-яких дій, які можуть погіршити або розширити спір, або ускладнити його вирішення. 

Україна наголошує на необхідності виконання юридично обов'язкових рішень Міжнародного Суду ООН. Вирішення будь-яких спірних питань та розбіжностей повинно відбуватись лише на основі механізмів, передбачених міжнародним правом, відповідно до цілей та принципів, визначених Статутом ООН. 

- йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України. 

Доповнення 

У відомстві додали, що сторони спору мають дотримуватися юридично обов’язкового наказу Міжнародного Суду ООН про застосування тимчасових заходів та не вдаватися до односторонніх дій, що можуть погіршити ситуацію.

Нагадаємо

Виборчі органи Венесуели в неділю заявили, що 95 відсотків виборців на необов’язковому референдумі схвалили територіальні претензії нації на величезну частину сусідньої багатої нафтою Гаяни

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Штучний інтелект зможе виявляти "шахрайські" вина - Guardian

     • 51413 переглядiв

    Крим: у Міжводному побільшало російських військових

     • 34415 переглядiв