ukraina-za-kilkistiu-droniv-mozhlyvo-navit-vyhraie-u-rf-komanduvach-syl-bezpilotnykh-system

Україна за кількістю дронів, можливо, навіть виграє у рф - командувач Сил безпілотних систем

 • 56817 переглядiв

Командувач Сил безпілотних систем заявив, що Україна не програє росії за кількістю дронів, можливо навіть виграє. За два квартали цього року у війська поставлено в 6 разів більше дронів, ніж за весь минулий рік.

Україна за кількістю дронів особливо не програє росії, можливо, навіть виграє. Про це заявив командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський в інтерв'ю для Армія TV, передає УНН.

 "Ми явно крутіші у виборі й маневрі засобами. У нас більш як 165 розробок різного виду, які тестуються і використовуються на полі бою…За кількістю (дронів – ред.) ми явно особливо не програємо, можливо, я навіть більше схильний до того, що  виграємо", - сказав Сухаревський.

За його словами, тільки за два квартали цього року уже поставлено у війська в 6 разів більше дронів, ніж за весь минулий рік.

"І це спільна перемога як Генерального штабу, так і Міністерства оборони", — повідомив Сухаревський.

Також Сухаревський розповів, що на даному етапі було розроблено статут Сил безпілотних систем.

Він уже проходить тестування та вивчення у підрозділах. Це публічний документ на рівні відділення — взвод — рота — батальйон, який буде в загальному доступі і буде говорити про доктрини і тактики.

Доповнення

В травні генеральний директор АТ "Укроборонпром" Герман Сметанін повідомляв, що у  2024 році Україна наздогнала росію щодо кількості виробництва дронів-камікадзе, схожих на Shahed-131 та Shahed-136, а також у виробництві інших ударних безпілотників.

Антоніна Туманова

Війна

    Популярні

    Новини по темі