ukraina-tse-dim-kuleba-ta-verkhovnyi-komisar-oon-oholosyly-pro-zapusk-onlain-platformy-dlia-povernennia-ukraintsiv-z-za-kordonu

"Україна - це Дім": Кулеба та Верховний комісар ООН оголосили про запуск онлайн-платформи для повернення українців з-за кордону

 • 83110 переглядiв

Дмитро Кулеба та Філіппо Гранді оголосили про запуск онлайн-платформи 'Україна – це Дім'. Вона надаватиме інформацію українцям за кордоном для прийняття рішень щодо повернення в Україну.

Глава МЗС Дмитро Кулеба та Верховний комісар ООН Філіппо Гранді оголосили про запуск онлайн-платформи "Україна – це Дім" для українців, які розглядають можливість повернення з-за кордону, передає УНН із посиланням на МЗС.

Деталі

Сьогодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів у МЗС України переговори з Верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппо Гранді, на яких йшлося про посилення співпраці між Україною та Управлінням Верховного комісара ООН з питань біженців (УВКБ).

Міністр позитивно відзначив роботу УВКБ в Україні, зокрема надання нового пакету допомоги для підготовки до зимового періоду, та наголосив на важливості посилення гуманітарного реагування для підтримки українців, що постраждали внаслідок російської агресії проти України. Він висловив вдячність УВКБ за постійну підтримку українців і нашої держави. 

За підсумками зустрічі сторони оголосили про спільний запуск онлайн-платформи "Україна – це Дім", яка стане важливим інструментом підтримки зусиль з відновлення та відбудови України, а також повернення українців. Платформа буде надавати переміщеним особам і сім’ям перевірену та актуальну інформацію, яка допоможе їм ухвалити поінформовані рішення щодо можливості повернення з-за кордону до України.

Зеленський зустрівся з Верховним комісаром ООН у справах біженців: про що говорили16.07.24, 19:40

"Ми вітаємо лідерство та координаційну роль УВКБ з надання допомоги українцям як в країні, так і за її межами. Допоки триває російська агресія, наші люди за кордоном продовжують потребувати міжнародної допомоги та підтримки", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Водночас ми готові працювати разом над допомогою тим українцям за кордоном, які готові повернутися, у поверненні додому. У цьому зв’язку розраховуємо, що одним з важливих інструментів стане платформа "Україна – це Дім", що розпочинає свою роботу під егідою УВКБ. Ця платформа допоможе людям отримати достовірну та актуальну інформацію з усіх питань, які стосуються повернення до України, побачити, які є можливості та переваги, та зробити поінформований вибір", - зазначив він.

Міністр також закликав УВКБ до рішучих кроків для захисту українських дітей, депортованих до росії, з метою недопущення їх незаконного усиновлення та забезпечення їхнього безпечного повернення до України. 

Сторони висловили сподівання на продовження партнерства з реалізації спільних проєктів між МЗС та УВКБ для посилення технічної спроможності консульської служби України та підтримки глобальної української спільноти.

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі