ukraina-ta-yes-posyliuiut-spivpratsiu-u-sferi-viiskovoi-pidhotovky

Україна та ЄС посилюють співпрацю у сфері військової підготовки

 • 16791 переглядiв

Голова Військового штабу ЄС відзначив мужність та відвагу українських воїнів, наголосив на готовності ЄС продовжувати тренувальну місію та розглянути можливість її розширення.

Україна та Європейський Союз посилюють співпрацю з підготовки українських військових експертами з ЄС. Про це повідомляє Міністерство оборони України,  передає УНН.

Деталі 

Заступник міністра оборони України Юрій Джигир зустрівся з головою Військового штабу ЄС генерал-лейтенантом Мікаелєм Ван Дер Лааном. Центральною темою стали пріоритети в оборонній допомозі Україні у короткій та середньостроковій перспективі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ОП заявили, що для наближення перемоги Україна потрібна технологічна зброя від партнерів

Заступник міністра оборони Юрій Джигир подякував керівництву ЄС за всебічну підтримку, зокрема за організацію проведення базової загальновійськової, фахової, а також колективної підготовки українських військових експертами ЄС.

Своєю чергою, голова Військового штабу ЄС відзначив мужність та відвагу українських воїнів, наголосив на готовності ЄС продовжувати тренувальну місію та розглянути можливість її розширення відповідно до потреб ЗСУ 

- резюмували в Міноборони.

Довідково

Наразі 24 країни ЄС та Норвегія беруть участь у підготовці українських військових в межах EUMAM Ukraine. Це найбільша місія за всю історію ЄС, завдяки якій забезпечено підготовку понад 32 тисяч українських військовослужбовців за різними напрямами.

Нагадаємо

Представники Міністерства оборони провели зустріч з делегацією моніторингової місії Європейського фонду миру. Сторони обговорили проведення експертами ЄС моніторингу обліку наданої допомоги від Євросоюзу (озброєння, військова техніка та військове майно).

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У центрі москви палає ресторан: відвідувачів евакуювали

     • 19481 переглядiв

    Україна отримала 400 млн дол. кредиту через Світовий банк

     • 20541 переглядiв