ukraina-ta-ssha-posyliat-spivpratsiu-u-sferi-viiskovoi-medytsyny-ta-pidhotovky-viiskovosluzhbovtsiv-minoborony

Україна та США посилять співпрацю у сфері військової медицини та підготовки військовослужбовців - Міноборони

 • 44980 переглядiв

Заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова обговорила з американськими генерал-лейтенантом Мері Крюгер Ізагірре та бригадним генералом Ендрю Лендерсом посилення співпраці між Україною та США у військовій сфері, включаючи проведення спільних навчань, наукових досліджень, підготовку військових медиків та покращення медичного забезпечення Збройних сил України.

Заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова обговорила посиленням співпраці України та США  у військовій сфері з американським генерал-лейтенантом Мері Крюгер Ізаґірре та бригадним генералом армії США Ендрю Лендерсом. Про це пише УНН з посиланням на Міністерство оборони України.

Деталі

Зокрема, за словами заступниці міністра оборони України, йдеться про проведення спільних навчань та досліджень.

Домовилися розвивати євроатлантичну взаємодію у сфері військової медицини та підготовки військовослужбовців. Під час надзвичайно продуктивної зустрічі порушувалися питання проведення спільних навчань та досліджень, а також обміну досвідом з американськими лікарями за найактуальнішими напрямками військової медицини

- розповіла Наталія Калмикова

Зазначається, що сторони приділили увагу підготовці тренерів для інструкторів з тактичної медицини з метою запуску навчальної програми CLS (курс бійця-рятувальника) в Збройних силах України.

Також обговорювалася можливість відкриття курсів ATLS (розширена підтримка життя при травмі) для військових лікарів батальйонного рівня та медичних рот.

Крім того, на зустрічі було розглянуто питання продовження курсів для військових хірургічних команд ASSET та розробка спільного плану дій щодо боротьби з внутрішньолікарняними інфекціями та антибіотикорезистентністю.

Попереду дуже багато важливих та масштабних проєктів. Ці домовленості сприятимуть посиленню співпраці між Україною та США у сфері військової медицини, підвищенню кваліфікації українських військових медиків та покращенню медичного забезпечення Збройних сил України

- підсумовує заступниця міністра оборони США.

Угода зі США передбачає постачання всього, що необхідно для оборонної промисловості - Зеленський13.06.24, 23:38

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі