ukraina-ta-ssha-obminialysia-apdeitamy-shchodo-kiberbezpeky-ta-potochnykh-potreb

Україна та США обмінялися апдейтами щодо кібербезпеки та поточних потреб

 • 27060 переглядiв

Міністр цифрової трансформації України зустрівся з послом США з питань кіберпростору. Обговорили кібербезпеку, потреби України та плани співпраці, включаючи розвиток Талліннського механізму та проєкти USAID.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зустрівся з послом Держдепу США з питань кіберпростору та цифрової безпеки Натаніелем Фіком. Вони обмінялися важливими апдейтами щодо кібербезпеки, поточних потреб і планів на наступні місяці. Зараз у фокусі Мінцифри — переосмислення кіберстратегії України та робота над хмарним законодавством, передає УНН.

"Стратегічне партнерство та кібердипломатія — зустрівся з Натаніелем Фіком, Послом Держдепу США з питань кіберпростору та цифрової безпеки. У межах Кібердіалогу Україна — США провели двосторонню зустріч, обмінялися важливими апдейтами щодо кібербезпеки, поточних потреб і планів на наступні місяці. Зараз у фокусі Мінцифри — переосмислення кіберстратегії України та робота над хмарним законодавством", - написав Федоров у Telegram.

Також за його словами, команда Мінцифри взяла на себе лідерство щодо розвитку Талліннського механізму.

"Це міжнародний формат підтримки України у сфері кібербезпеки. У межах міжвідомчої групи зібрали консолідовану потребу всіх органів та служб, залучених до кіберзахисту держави. Додатково запустили бета-версію Catalog — там зібрані проєкти цивільної інфраструктури. Партнери та донори можуть переглянути каталог, вибирати напрям, раціонально витрачати кошти й підсилювати кіберстійкість України", - повідомив Федоров.

Україна та ЄС поглиблюють співпрацю у сфері кібербезпеки - Міноборони22.07.24, 18:11

Федоров висловив вдячність США за послідовну підтримку.

"Це й інвестиції, й обладнання, і проведення аудитів, і кампанії з підвищення кіберграмотності, і запуск освітніх програм з кібербезпеки в 6 університетах. З останнього: завдяки проєкту USAID "Кібербезпека критично важливої інфраструктури України" запустили програму з кібердіагностики для українського бізнесу. Увага та інвестиції в кібербезпеку мають стати частиною підприємницької культури. Адже активна війна триває, і в кіберпросторі теж. Нарощуємо співпрацю, попереду ще більше крутих і важливих проєктів", - написав міністр.

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 22972 переглядiв