ukraina-ta-finliandiia-pidpysaly-uhodu-pro-spivrobitnytstvo-u-sferi-bezpeky

Україна та Фінляндія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки

 • 19539 переглядiв

Україна та Фінляндія підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки, згідно з якою Фінляндія надає довгострокову військову, фінансову та іншу допомогу Україні у боротьбі з російською агресією.

Президент Володимир Зеленський та президент Фінляндії Александр Стубб підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку, передає Зеленський, повідомляє УНН. 

Сьогодні ми з Президентом Фінляндії Александром Стуббом підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Сильний документ, що засвідчує готовність Фінляндії й надалі підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії

- написав Зеленський.

 За його словами, Фінляндія надаватиме довгострокову військову та фінансову допомогу, а також поглиблюватиме співпрацю з Україною в політичній, фінансовій, гуманітарній галузях та у сфері реформ.

Допомагатиме Україні відбудовувати енергетичний сектор, оцінювати екологічні збитки, посилювати захист кордону й критичної інфраструктури, а також лікуватиме українських військових

- повідомив Зеленський. 

Доповнення  

Україна перед цим підписала безпекові угоди із сімома державами: Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією та Нідерландами.

Популярні

Новини по темі