ukraina-ta-chekhiia-pidpysaly-memorandum-pro-namiry-shchodo-spivrobitnytstva-u-sferi-enerhetyky

Україна та Чехія підписали меморандум про наміри щодо співробітництва у сфері енергетики

 • 21527 переглядiв

Україна та Чехія підписали угоди про співпрацю в енергетиці, боротьбі зі злочинністю, космічній галузі, управлінні майном та охороні здоров'я, включаючи наміри транспортувати нафту нафтопроводом "Південна Дружба"/

Україна та Чехія підписали низку документів за підсумками спільних консультацій урядів, зокрема про наміри щодо співробітництва у сфері енергетики та сфері боротьби зі злочинністю, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Повідомляється, що за підсумками сьогоднішніх переговорів Україна та Чехія також підписали ще 5 угод та меморандумів:

  • Угода між Україною та Чехією про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю і забезпечення публічного порядку та безпеки.
  • Меморандум про наміри щодо співробітництва у сфері енергетики. Зокрема, щодо реалізації проекту транспортування різних видів нафти через нафтопровід «Південна Дружба». Україна також заохочує чеські компанії зберігати газ в українських підземних сховищах та інвестувати у видобуток газу в Україні, а також запрошує чеські компанії приєднатися до проектів з будівництва нової високоманеврової генерації газу, біопаливних заводів і акумуляторних систем зберігання. Чехія сприятиме розвитку децентралізованої енергетики в Україні.
  • Меморандум між Державним космічним агентством України та Міністерством транспорту Чехії, що передбачає новий рівень співробітництва у сфері розвитку космічної промисловості.
  • Меморандум про партнерство та співробітництво між Фондом державного майна України та Управлінням представництва уряду у справах власності.
  • Меморандум між Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством охорони здоров’я Чеської Республіки. Серед пріоритетних сфер співпраці — реалізація проектів з будівництва реабілітаційних центрів, оснащення українських лікарень новим сучасним обладнанням.

Україна підписала з Чехією угоди про патронний завод та виробництво штурмових гвинтівок16.07.24, 17:18

Популярні

Новини по темі