ukraina-shchomisiatsia-pryzyvaie-do-lav-syl-oborony-do-30-tysiach-osib-nyt

Україна щомісяця призиває до лав Сил оборони до 30 тисяч осіб - NYT

 • 33672 переглядiв

За даними The New York Times, з травня Україна щомісяця призиває до 30 тисяч осіб до Збройних Сил. Це в 2-3 рази більше, ніж взимку.

З травня, після вступу в дію нового мобілізаційного законодавства, до лав Сил оборони України щомісяця призивають до 30 тисяч осіб. Це перевищує кількість мобілізованих взимку у 2-3 рази. Про це з посиланням на джерела пише The New York Times, передає УНН.

Деталі

Видання пише, що офіційно українська влада відмовилася називати кількість мобілізованих солдатів, оскільки це конфіденційна інформація. Однак військові експерти, знайомі з цифрами, назвали цифру у 30 тисяч осіб щомісяця, починаючи з травня, коли набрав чинності новий закон про мобілізацію.

The New York Times зазначає, що це в два-три рази більше, ніж останні зимові місяці, і приблизно стільки ж, скільки щомісяця набирає російська армія.

Зараз багато призовників завершують підготовку та ще не прибули на фронт. Втім, кілька бригад, які беруть участь у боях, повідомили про надходження поповнення останніми тижнями.

Нагадаємо

Раніше The New York Times писала, що росія щомісяця вербує від 25 до 30 тис. нових солдатів. У NYT додають, що за словами міністра оборона США Ллойда Остіна, від початку повномасштабного вторгнення рф щонайменше 350 000 російських військових було вбито або поранено.

Парламент підтримав продовження загальної мобілізації на 90 днів 23.07.24, 13:11

Популярні

Новини по темі

Венесуела розриває дипвідносини з Перу

 • 13186 переглядiв

У Пентагоні стурбовані просуванням армії рф в Україні

 • 36134 переглядiв

Байден підтвердив участь у саміті G20 після виборів у США

 • 13892 переглядiв