ukraina-prodast-hazobetonni-zavody-yaki-nalezhat-pidsanktsiinomu-oliharkhu-z-rf

Україна продасть газобетонні заводи, які належать підсанкційному олігарху з рф

 • 29944 переглядiв

ФДМУ оголосив умови продажу 100% ТОВ 'Аерок' за 965,33 млн грн. Ключові вимоги включають збереження діяльності, погашення боргів та захист працівників протягом 6 місяців.

Стартова ціна на аукціоні з приватизації 100% ТОВ "Аерок" становитиме 965,33 мільйона гривень. Про це заявив голова Фонду державного майна Віталій Коваль, передає УНН.

Деталі

У ФДМУ вже оголосили ключові умови продажу:

  • Збереження основного виду діяльності;
  • Погашення заборгованостей із зарплати та перед бюджетом;
  • Недопущення звільнення працівників протягом 6 місяців;
  • Дотримання вимог природоохоронного законодавства;
  • Виконання діючого колективного договору та укладання нового.

Ці умови спрямовані на забезпечення стабільної роботи підприємства, захист інтересів працівників та дотримання екологічних стандартів новим власником

- наголосив Коваль. 

За його словами, надалі Фонд подасть на затвердження Уряду умов продажу та стартової ціни. Після цього ФДМУ оголосить дату проведення аукціону в системі Prozorro.Продажі.

Доповнення

Аерок – один з ключових гравців на українському ринку газобетону. Володіє двома заводами в Україні: в Обухові й Березані Київської області, які не працюють з липня 2022 року. Також компанія має недобудований завод у місті Стрий Львівської області.

Після того як росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, майно Аерок заарештували та передали Нацагентству з управління активами (АРМА).  

Власником був російський олігарх Андрій Молчанов.

Нагадаємо

СБУ сприяла націоналізації активів російського олігарха Віктора Кононова в Україні на суму понад 2 млрд грн. Вищий антикорупційний суд передав у дохід держави 100% акцій ПрАТ "Вінницяпобутхім" та все майно компанії.

Володимир Омельченко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі