ukraina-prahne-yaknaishvydshoho-chlenstva-v-nato-dlia-zabezpechennia-stratehichnoi-bezpeky-ministr-zakordonnykh-sprav

Україна прагне якнайшвидшого членства в НАТО для забезпечення стратегічної безпеки, - міністр закордонних справ

 • 97483 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав підтримку НАТО щодо членства України, але підкреслив, що вступ Києва до НАТО має відбутися в осяжному майбутньому, а не після десятиліть очікування, щоб забезпечити стратегічну безпеку і стабільність в євроатлантичному регіоні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав рішення саміту НАТО у Вашингтоні щодо підтримки України, але наголосив, що вступ Києва має відбутися в осяжному майбутньому, передає CNN, пише УНН.

Деталі

"Ми будемо повністю раді, коли Україна стане членом НАТО. І обіцянка цього буде втілена. Ми побачили дуже обнадійливі сигнали на всіх рівнях за останні два дні про те, що шлях до членства незворотній, що Україна буде в НАТО. Але ми не можемо чекати ще 75 років, щоб відсвяткувати вступ України. Це має відбутися раніше, а не пізніше. Тому що це єдиний шлях, щоб забезпечити стратегічну безпеку і стабільність у Євроатлантичному регіоні", - сказав він в інтерв'ю телеканалу CNN.

Кулеба зазначив, що на саміті Альянсу Україна почула обіцянки щодо додаткової військової допомоги, зокрема системи протиповітряної оборони, а також рішення про "незворотній шлях" Києва до НАТО.

За словами міністра, для України важливо забезпечити військо достатньою кількістю зброї, щоб вони могли утримувати позиції.

Кулеба обговорив посилення ППО України з главою МЗС Іспанії 11.07.24, 21:43

Популярні

Новини по темі

Маску загрожує штраф за торгівлю синіми галочками

 • 19603 переглядiв

Бех-Романчук виграла бронзу у першому старті після травми

 • 17996 переглядiв

Зеленський зустрівся з губернаторами США

 • 35432 переглядiв