ukraina-prahne-otrymaty-status-asotsiiovanoho-sposterihacha-v-spk-mzs

Україна прагне отримати статус асоційованого спостерігача в СПК – МЗС

 • 29414 переглядiв

Україна подала заявку на отримання статусу асоційованого спостерігача в СПК, із метою зміцнення економічних, соціальних і культурних зв'язків на основі спільних цінностей ООН.

Україна подала заявку на отримання статусу асоційованого спостерігача при Співдружності португаломовних країн (СПК). Про це із посиланням на слова очільника українського МЗС Дмитра Кулеби, повідомили у Міністерстві закордонних справ України, передає УНН.

"Україна подала заявку на отримання статусу асоційованого спостерігача при Співдружності португаломовних країн (СПК).  Наші спільні цінності, засновані на принципах Статуту ООН і повазі до мовного та культурного різноманіття, дають нам інструменти для розвитку нашої співпраці".

– заявив Дмиитро Кулеба.

Деталі

У Міністерстві зазначили, що СПК — це міжнародна організація, яка об'єднує 9 країн, у яких португальська мова є офіційною державною мовою (Ангола, Бразилія, Кабо-Верде, Гвінея-Бісау, Екваторіальна Гвінея, Мозамбік, Португалія, Сан-Томе і Принсіпі, Східний Тимор).

Україна зацікавлена у налагодженні співробітництва в економічній, соціальній і культурній сферах із державами-членами організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони України та Латвії обговорили створення "коаліції дронів"

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Атака безпілотників: в Одесі працює ППО

     • 36311 переглядiв

    Зеленський прибув до Білого дому на зустріч із Байденом

     • 32727 переглядiв