ukenru
ukraina-peredala-yes-plan-reform-dlia-prohramy-na-50-mlrd-yevro-ochikuie-na-yoho-skhvalennia-shmyhal

Україна передала ЄС план реформ для програми на 50 млрд євро, очікує на його схвалення - Шмигаль

 • 26435 переглядiв

Україна подала до Європейської комісії затверджений урядом план для 4-річної програми підтримки ЄС на суму 50 мільярдів євро, очікуючи його схвалення та повноцінного запуску, як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час свого візиту до Брюсселя.

Україна передала Єврокомісії План для Ukraine Facility, затверджений урядом, і очікує на його схвалення та повноцінний запуск чотирирічної програми підтримки ЄС на 50 млрд євро, повідомив у середу Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який перебуває з візитом у Брюсселі, пише УНН.  

Під час зустрічі в Брюсселі з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн передав План для Ukraine Facility, затверджений Урядом України. Це важливий крок для впровадження реформ та фінансової стабільності на шляху України в ЄС. Очікуємо на схвалення Плану та повноцінного запуску програми Ukraine Facility, обсягом 50 млрд євро на 4 роки

- написав Шмигаль у соцмережах.

Також він вказав, що ЄС перерахував перший транш в межах програми в розмірі 4,5 млрд євро. "Цінуємо беззаперечну та всебічну підтримку ЄС!" - зазначив Прем'єр.

Нагадаємо

Уряд раніше схвалив План для Ukraine Facility - 4-річної програми допомоги ЄС загальним обсягом 50 млрд євро, спрямований на впровадження структурних реформ на основі європейських підходів та наближення України до членства в ЄС, з потенціалом отримання близько 16 млрд євро вже цього року.