ukraina-otrymala-shche-5-tysiach-terminaliv-starlink-vid-polskoho-uriadu-fedorov

Україна отримала ще 5 тисяч терміналів Starlink від польського уряду – Федоров

 • 38548 переглядiв

Україна отримала від Польщі ще 5 000 терміналів Starlink, частина з яких призначена для зв'язку на передовій, а також для використання на об'єктах критичної інфраструктури. Це збільшує внесок Польщі до 19,5 тис. одиниць в Україні.

Україна отримала від Польщі партію з  5 тисяч пристроїв Starlink, частина з яких має забезпечити безперебійний звʼязок на прифронтових територіях. Також пристрої отримають обʼєкти критичної інфраструктури. Про це повідомляє УНН із посиланням на telegram-сторінку міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Україна отримала ще 5 тисяч Старлінків від Польщі. Частину терміналів відправляємо для забезпечення безперебійного звʼязку на прифронтових територіях. Також термінали отримають обʼєкти критичної інфраструктури

- повідомив Михайло Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров впевнений, що Україна може звільнити Крим вже у 2024 році

Також зазначено, що сьогодні в Україні працює близько 47 тисяч "старлінків", - їх держава отримала завдяки домовленостям Мінцифри з міжнародними донорами та партнерами. Найбільше, згідно з інформацією віце-прем’єра, надала саме Польща - 19,5 тисяч.

Дякую Уряду та Міністерству цифровізації Польщі, а також Національному інституту комунікацій за потужну підтримку в забезпеченні зв’язку в Україні. 

– написав Федоров.

Довідка

StarLink - це проект із виготовлення та запуску малих супутників для роздачі інтернету у важкодоступних місцях, а також платформа супутникового інтернету компанії SpaceX, яка належить американському бізнесмену Ілону Маску.

Перша партія станцій супутникового інтернету StarLink прибула до України 28 лютого 2022 року. У квітні того ж року, Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні. Також в Україні було скасовано обмеження на користування інтернетом через термінали Starlink для всіх громадян та юридичних осіб.

Термінали Starlink в Україну завозять здебільшого завозять централізовано, - їх отримує та розподіляє Мінцифри.

Як повідомляв УНН, у лютому цього року з’являлась інформація, що американська компанія SpaceX вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернет-сервісу Starlink для керування безпілотниками в регіоні у війні з росією.

Також вказувалося, що влада США розмовляла із засновником компанії SpaceX Ілоном Маском щодо використання супутникового інтернету Starlink в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Токмаку лунають вибухи - Федоров

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Токмаку лунають вибухи - Федоров

     • 38573 переглядiв

    В окупованій Керчі повідомляють про потужні вибухи

     • 29700 переглядiв

    Армія рф вдарила по Тягинці на Херсонщині, загинула жінка

     • 28979 переглядiв