ukraina-ochikuie-pershyi-transh-vid-ssha-u-mezhakh-paketu-na-78-mlrd-dol-naiblyzhchym-chasom-minfin

Україна очікує перший транш від США у межах пакету на 7,8 млрд дол. найближчим часом - Мінфін

 • 17019 переглядiв

Перший транш від США зі схваленого пакету бюджетної підтримки загальним обсягом $7,8 млрд Україна розраховує отримати вже найближчим часом, повідомили у Мінфіні у четвер за підсумками зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка і пані посла США в Україні Бріджит Брінк, пише УНН.

Перший транш із схваленого пакету бюджетної підтримки загальним обсягом 7,8 млрд доларів США Україна розраховує отримати вже найближчим часом. З 24 лютого 2022 року загальна сума бюджетної допомоги від США сягнула близько 23 мільярдів доларів США

- повідомили у Мінфіні у Telegram.

Деталі

Як повідомляється, сьогодні міністр фінансів Сергій Марченко особисто привітав пані посла США в Україні Бріджит Брінк з Днем Незалежності Сполучених Штатів. 

Міністр фінансів подякував за партнерство, яке сприяє зміцненню спроможності України протистояти ефективно ворогу на фронті та бути стійкими у відповідь на виклики сьогодення.

"Солідарність та внесок Сполучених Штатів є надзвичайно цінними у нашому прагненні до мирного та вільного демократичного життя. Надзвичайно вдячний за непохитну підтримку та всебічну допомогу, надану Україні з перших днів повномасштабної війни", - вказав Марченко.

Зі свого боку Бріджит Брінк наголосила, що Сполучені Штати віддані своїй підтримці України.

Україна отримала 2,2 млрд дол. від МВФ03.07.24, 10:35

Популярні

Новини по темі

Дніпропетровщина: знищено ворожий дрон-розвідник

 • 21332 переглядiв

Спека загрожує врожаю рису та бавовни в Китаї

 • 18438 переглядiв