ukraina-ochikuie-na-yaknaishvydshyi-pochatok-pidhotovky-u-yes-mandatu-na-perehovory-shchodo-chlenstva-mzs

Україна очікує на якнайшвидший початок підготовки у ЄС мандату на переговори щодо членства - МЗС

 • 33856 переглядiв

Міністерство закордонних справ України привітало рішення Європейської Ради розпочати переговори про вступ до ЄС і закликало Європейську Комісію якнайшвидше підготувати мандату на переговори

Міністерство закордонних справ України привітало рішення Євроради про відкриття переговорів щодо вступу України до ЄС і очікує на якнайшвидший початок підготовки Єврокомісією мандату на переговори, передає УНН.

Деталі

"МЗС України вітає історичне рішення Євроради про відкриття переговорів щодо вступу України в Європейський Союз, ухвалене в Брюсселі 14 грудня. (...) Очікуємо на якнайшвидший початок підготовки Єврокомісією мандату на переговори та аналітичної оцінки українського законодавства (скринінгу).", - ідеться у заяві.

У МЗС нагадали слова міністра закордонних справ Дмитро Кулеба, що "членство України в ЄС - це безпека і процвітання всієї Європи". "Ніщо не зупинить нашу державу на її шляху до вступу в Європейський Союз", - сказано у заяві. 

Зовнішньополітичне відомство України подякувало партнерам, які сприяли ухваленню цього важливого рішення. 

Нагадаємо

На саміті ЄС досягнуто принципового рішення про створення багаторічного фонду фінансування для України Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро, повідомили у п'ятницю у МЗС України і вказали, що очікують на завершення всіх необхідних юридичних процедур в січні 2024 року.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі