ukraina-ochikuie-39-mlrd-dolariv-biudzhetnoi-pidtrymky-vid-ssha-naiblyzhchymy-tyzhniamy-shmyhal

Україна очікує 3,9 млрд доларів бюджетної підтримки від США найближчими тижнями - Шмигаль

 • 29310 переглядiв

Прем'єр-міністр України повідомив про очікування 3,9 млрд доларів - частини прямої бюджетної підтримки від США - у найближчі тижні. Також обговорено питання енергетичної допомоги та використання заморожених російських активів.

Україна очікує 3,9 млрд дол. - першу частину прямої бюджетної підтримки від США -  вже найближчими тижнями. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив після зустрічі зі Спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, передає УНН.

"Україна вдячна за 7,85 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, яка має надійти від США цього року. Перші 3,9 млрд доларів очікуємо вже найближчими тижнями", - повідомив Шмигаль.

Він також наголосив на запровадженні системного підхіду у фінансуванні проєктів економічного відновлення.

"Вже відбулося перше засідання Стратегічної інвестиційної ради при Уряді України, протягом двох місяців плануємо затвердити перелік публічних інвестиційних проєктів на 2025 рік та передати його партнерам", - зазначив прем'єр.

Додамо

Глава уряду також подякував також США за оголошення про надання 500 млн дол. нових коштів на енергетичну допомогу та переадресування раніше оголошених 324 млн дол. на екстрені енергетичні потреби в Україні. Підтримка енергетики є для нас сьогодні критично необхідною, аби відновити знищене ворогом.

"Подякував США за підтримку рішення країн G7 про надання Україні 50 млрд дол. за рахунок майбутніх доходів від заморожених активів рф. Обговорили питання реалізації цієї ініціативи. Для нас важливо, щоб кошти були доступні Україні вже з 2025 року та була можливість направити їх на всі критичні потреби, включно з військовими.

Також обговорили питання роботи Мультидонорської координаційної платформи. Пріоритетними для нас залишаються фінансування бюджетних видатків, проєкти відновлення та підтримка енергетики", - резюмував Шмигаль.

Новий пакет допомоги США для України на 2,3 мільярда доларів: Остін розповів, яку зброю отримає Київ02.07.24, 19:07

Популярні

Новини по темі

Бойківську писанку внесли до культурної спадщини України

 • 11805 переглядiв