ukraina-maie-pidiimaty-pytannia-pro-lehitymnist-predstavnykiv-putina-na-mizhnarodnii-areni-ekspert

Україна має підіймати питання про легітимність представників путіна на міжнародній арені - експерт

 • 36876 переглядiв

Україна не визнає вибори президента росії на окупованих територіях і закликає притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто сприяв їх проведенню, а також запровадити санкції проти іноземних спостерігачів і поставити під сумнів легітимність путіна на міжнародній арені.

Особи, які сприяли організації виборів на окупованих територіях, мають бути фігурантами відповідних кримінальних проваджень, щонайменше, на національному рівні, а також бути внесеними у санкційні списки. Україна має порушувати питання про легітимність представників російського диктатора путіна на міжнародній арені. Про це заявила членкиня Міжвідомчої комісії з питань застосування та реалізації норм міжнародного гумправа в Україні та Експертної ради при Представництві Президента України в АР Крим Катерина Рашевська під час круглого столу "Псевдовибори на окупованій території під дулами автоматів: що далі?", передає кореспондент УНН.

Україна не визнає вибори президента рф - Данілов 14.03.24, 19:08

"Всі ті особи, які називають себе спостерігачами від іноземних держав, мають потрапити у санкційні списки. Всі ті особи, які сприяли організації виборів на окупованих територіях, мають бути фігурантами відповідних кримінальних проваджень щонайменше на національному рівні, а також бути внесеними у санкційні списки. Ми маємо підіймати питання про правомочність та легітимність представників путіна на міжнародній арені, а сам володимир путін має і далі залишатися на території рф", - сказала Рашевська.

Вона зазначила, що путін після ордера на арешт  і так не досить подорожуючий, але тепер він має залишатися в росії немов в ув’язненні до завершення свого чергового президентського терміну.   

Доповнення

У МЗС назвали аргументи, спираючись на які західні лідери можуть визнати вибори у рф нелегітимними.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що після президентських виборів у росії, де високий відсоток "перемоги" володимира путіна, гра буде на боці західних лідерів – визнати результати виборів у рф, або ні. Але нелегітимність президента путіна може бути переломним моментом.

Популярні

Новини по темі

Дохід росії від експорту нафти у лютому зріс на 12% - звіт

 • 30945 переглядiв

Україна отримає від Швеції гідроцикли берегової охорони

 • 26237 переглядiв