ukraina-i-ssha-pidpysaly-memorandum-pro-spilne-vyrobnytstvo-ta-obmin-tekhnichnymy-danymy

Україна і США підписали меморандум про спільне виробництво та обмін технічними даними

 • 34313 переглядiв

Україна та США підписали меморандум про спільне військове виробництво та обмін даними, спрямований на розвиток оборонної промисловості України в умовах конфлікту з росією.

За підсумками першого дня Конференції Оборонних Індустрій DFNC1: US Edition, яка відбувається у Вашингтоні Україна і США підписали меморандум щодо спільного виробництва та обміну технічними даними. Про це УНН повідомляє із посиланням на Міноборони України. 

 Деталі

Як зазначається, Міноборони та Мінстратегпром України підписала меморандум із Міністерством оборони США про співробітництво щодо спільного виробництва та обміну технічними даними. Документ сприятиме побудові в Україні виробничих спроможностей для забезпечення ЗСУ необхідною зброєю. Зокрема, критично необхідними боєприпасами, вказали в Миноборони. 

Україна – єдина країна світу, яка б’ється у повномасштабній війні проти ворога, який має потужну індустрію. Для нас питанням виживання є створення військової індустрії, яка відповідає масштабу промислових потужностей ворога. Ми потребуємо потужної Промислової Коаліції, щоб об’єднати зусилля у боротьбі проти російського терору

 – заявив міністр оборони Рустем Умєров. 

Як зауважив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін,  в Україні регулювання оборонної промисловості є найбільш сприятливим для виробника. 

Ми пропонуємо нашим партнерам подивитися на українську оборонну промисловість як на можливість. Можливість відкривати нові ринки – адже окрім поповнення складів країн НАТО, після нашої перемоги українські виробники, які мають досвід переходу від озброєнь радянського зразка до озброєнь стандарту НАТО, можуть передати цей досвід тим країнам Глобального Півдня, які нині залежать від постачання озброєнь з росії

 – зазначив Камишін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Остін провів зустріч з Умєровим: про що говорили

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі