uhody-z-obvynuvachenymy-u-teraktakh-11-veresnia-vidminyly

Угоди з обвинуваченими у терактах 11 вересня відмінили

 • 14187 переглядiв

Ллойд Остін відкликав досудові угоди з організаторами терактів 11 вересня 2001 року. Міністр оборони США залишив за собою повноваження щодо укладання нових угод у цих справах.

Міністр оборони США Ллойд Остін підписав службову записку, повідомивши, що залишає за собою особливі повноваження щодо укладання досудових угод із обвинуваченими у справах, пов'язаних із терактами 11 вересня 2001 року. Як повідомляється на сайті Пентагону, міністр також відмовився від досудових угод, які раніше були підписані у цих справах, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні міністр Остін підписав службову записку, у якій зберігає за собою спеціальні повноваження укладати досудові угоди з обвинуваченими у справах військової комісії 11 вересня. Окрім того, міністр... також відмовився від досудових угод, які були підписані у цих справах", - повідомили на сайті Пентагону.

У п'ятницю Остін звільнив Сьюзан Ескальє, яка, як повідомляє "Голос Америки", займається військовим судом Пентагону в Гуантанамо, від її повноважень укладати досудові угоди у справі і взяв на себе відповідальність сам.

"З цього моменту я відкликаю ваші повноваження укладати досудову угоду у вищезазначеній справі та залишаю такі повноваження за собою, - ідеться у службовій записці. – З цього моменту, у порядку здійснення моїх повноважень, я відкликаю три досудові угоди, які ви підписали 31 липня 2024 року у вищезазначеній справі".

Доповнення

31 липня стало відомо, що було укладено угоди про визнання вини Халіда Шейха Мохаммеда, звинуваченого в організації терактів 11 вересня, та двох його спільників. Усі троє ув'язнених утримуються під вартою в американській в'язниці Гуантанамо на Кубі.

Пентагон не надав подробиць угоди, проте газета The New York Times з посиланням на анонімні джерела у Міністерстві оборони повідомила, що ув'язнені погодилися визнати себе винними у змові в обмін на довічне ув'язнення.

Організатор терактів 11 вересня визнав себе винним01.08.24, 02:20

Халід Шейх Мохаммед є бойовиком "Аль-Каїди", обвинуваченим США в тому, що він був головним архітектором терактів 2001 року, під час яких терористи захопили чотири пасажирські літаки - два з них врізалися у вежі Світового торгового центру в Нью-Йорку, один був спрямований до будівлі Пентагону, інший лайнер розбився у штаті Пенсильванія.

Популярні

Новини по темі

Угоди з обвинуваченими у терактах 11 вересня відмінили

 • 14187 переглядiв