ukenru
ugrupuvannya-bile-bratstvo-vikrili-u-nikopoli-provedeno-bilshe-50-obshukiv

Угрупування "Біле братство" викрили у Нікополі: проведено більше 50 обшуків

 • 11907 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. У місті Нікополь Дніпропетровської області викрили злочинне угрупування "Біле братство". Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Південного регіону України, передає УНН.

"Так, спільними діями працівників військової прокуратури та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України задокументовано факти вчинення низки тяжких злочинів членами злочинного угрупування", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці провели 52 обшуки. За результатами обшуків та інших розшукових (слідчих) дій затримано четверо осіб, які збували наркотичні засоби мешканцям міста. Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України.

Окрім того, іншим трьом учасникам мережі, двоє з яких - працівники кримінальної поліції Нікопольського міського управління ГУНП у Дніпропетровській області, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Вони щомісячно отримували грошові відкати від наркоділків за не притягнення до відповідальності. Задокументовано одержання 72 тис. гривень у якості хабарів.

Під час проведених обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено зброю та бойові припаси (граната РГД-5 із запалом, підствольний гранатомет та граната до нього, протипіхотна міна, автомати, тротил, електродетонатори, тротилові шашки, патрони різного калібру, запчастини до пістолетів та автоматів), наркотичні засоби різного походження (метамфетамін, амфетамін, марихуану, кущі конопель, прекурсори та приладдя для виготовлення наркотичних речовин), грошові кошти в різній валюті (гривні, долари США, рублі), мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, службові посвідчення, загранпаспорти.

Нагадаємо, за перше півріччя 2018 року Національна поліція направила до суду 161 кримінальне провадження щодо озброєних злочинних групувань (ОЗГ).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП