ukenru
ugorschina-dosyagla-ugodi-pro-zakupivlyu-kitayskoyi-vaktsini-vid-sovid-19

Угорщина досягла угоди про закупівлю китайської вакцини від СOVID-19

 • 12726 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Угорщина досягла угоди з китайською компанією Sinopharm про закупівлю вакцин проти коронавірусу, розроблених цією компанією. Про повідомив у четвер очільник офісу прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуляс, передає УНН з посиланням на Reuters.

Гуляс сказав, що поставки вакцини у межах програми ЄС прибували занадто повільно, з щотижневими поставками менше 100 тис. доз, і Угорщина продовжить переговори з Росією і Китаєм про додаткові закупівлі вакцин.

"Ми практично уклали договір з Sinopharm... Перша партія може включати до мільйона доз", - вказав представник уряду Угорщини.

Терміни поставки з Китаю залежать від того, наскільки швидко угорські органи охорони здоров'я дозволять використання вакцини Sinopharm, додав він.

Гуляс також повідомив, що друга хвиля пандемії досягла піку в Угорщині, і кількість нових випадків інфікування знизилася, але обмеження поки не можуть бути послаблені.

В Угорщині з 11 листопада були закриті всі середні школи, а також готелі і ресторани, за винятком тих, що пропонують їжу на виніс, введена комендантська година і заборонені масові зібрання.

За даними американського університету Джонса Хопкінса, що відслідковує ситуацію з COVID-19 у світі, в Угорщині, з майже 10-мільйонним населенням, зафіксовано вже 347 636 випадків інфікування коронавірусом.

Додамо, напередодні у Туреччині дозволили використовувати вакцини ще однієї китайської компанії - Sinovac, старт вакцинації призначили на 14 січня.

Таку ж вакцину у кількості 1,9 млн доз замовила й Україна. Очікується, що найближчими днями буде підписано й контракти з іншими компаніями, вказали у МОЗ.

Українські Національні Новини

Новини Світу