udar-po-atomu-khto-potrapiv-do-novogo-spisku-sanktsiy-osib-povyazanikh-z-rf

Удар по атому: хто потрапив до нового списку санкцій осіб, пов'язаних з рф

 • 637342 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про застосування персональних санкцій до 200 осіб, пов'язаних із росією. УНН вивчив новий список санкцій.

Більшість осіб, внесених до нового списку санкцій, мають відношення до атомної галузі і військово-промислового комплексу.

Під обмеження потрапили помічник президента Росії та член наглядової ради "Росатому" Юрій Ушаков, помічник президента Лариса Бричова, радник голови "Росатому" Ренат Карчаа, екс-керівник апарату військово-промислової комісії Ігор Боровков, заступник директора дирекції з ядерного збройового комплексу – директор департаменту розробки та випробувань ядерних боєприпасів та військових енергетичних установок «Росатому» Олег Шубін, начальник управління президента росії з громадських проектів Сергій Новіков, заступники генерального директора «Росатому» Ілля Ребров та Юрій Яковлєв. У списку також є представники «Росенергоатому», паливної компанії "ТВЕЛ", компанії «Русатом - Автоматизовані системи управління», а також інших компаній та підрозділів, пов'язаних з атомною енергетикою.

У списку є й один громадянин України – Юрій Чернічук, колишній головний інженер «Енергоатому», призначений окупантами керувати Запорізькою АЕС.

Щодо цих та інших осіб запроваджується низка обмежень, серед яких блокування активів, блокування виведення активів з України, заборона на переміщення територією України, позбавлення державних нагород. Обмеження щодо всіх осіб запроваджено строком на 50 років.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Прикордонники знищили ворожий літак у небі над Бахмутом

     • 720708 переглядiв

    Відзавтра обмежать доступ цивільних до Бахмуту — “Мадяр”

     • 1228141 переглядiв

    Відучора ворог 14 разів обстрілював Херсон та його околиці

     • 570034 переглядiв