u-zsu-stvoriuiut-yedynu-systemu-po-roboti-z-chlenamy-simei-zahyblykh-znyklykh-bezvisty-polonenykh

У ЗСУ створюють єдину систему по роботі з членами сімей загиблих , зниклих безвісти, полонених

 • 20253 переглядiв

У ЗСУ впроваджується служба патронації для роботи з сім'ями загиблих, зниклих безвісти та полонених військовослужбовців. Система забезпечить інформування, супровід поранених та координацію з родинами.

У ЗСУ створюється єдина система по роботі з членами сімей загиблих, зниклих безвісти, полонених військових - служби супроводу (патронації). Про це УНН повідомляє з посиланням на Генштаб.

У Збройних Силах України створюється єдина система по роботі з членами сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти, полонених військовослужбовців - служби супроводу (патронації). Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський затвердив Концепцію впровадження соціального супроводу військовослужбовців та членів їхніх сімей у системі цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України та Дорожню карту

 - йдеться в повідомленні

Повідомляється, що головна мета створення такої системи - піклування про родини військовослужбовців та їх загальне інформування, супровід поранених у закладах охорони здоров'я, координація та зв'язок із сім'ями полонених, зниклих безвісти, загиблих (померлих).

Начальник Центрального управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗСУ полковник Олександр Кутков повідомив, що відповідні підрозділи будуть розгорнуті в складі вже діючих штатних підрозділів цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, які мають окрему структуру та вертикаль на всіх рівнях військового управління.

Першочергово служби соціального супроводу будуть комплектуватися військовослужбовцями, звільненими з полону, та військовослужбовцями, які через поранення чи стан здоров’я не можуть брати участь у бойових діях. Відповідні рішення уже прийняті Головнокомандувачем ЗС України.

У заході також взяли участь представники бойових бригад, в яких проводився експеримент з впровадження підрозділів соціального супроводу.

Робота служби патронації неймовірно важлива не тільки для поранених захисників та сімей військовослужбовців, але й для усієї бригади. Бо наші оборонці знають, що ні вони, ні сім'ї не залишаться самі, і це підвищує моральний бойовий дух загалом бригади. До прикладу, у нашій військовій частині переважна більшість поранених повертаються знову в стрій

 - зазначила представниця 3 штурмової бригади старший лейтенант Олена Толкачова.

Лубінець: в росії більше ніж 400 жінок перебувають у статусі військовополонених09.07.24, 12:06

Молодший лейтенант Сергій Лихоманенко з 5 окремої штурмової бригади розповів, що служби патронації є своєрідними мультихабами, які об’єднують фахівців з різних напрямків: медичного, фінансового, кадрового, психологічного, звʼязків з громадськістю тощо. Це дає можливість оперативніше розв'язувати питання військовослужбовців та їхніх родин.

"Рішення про створення служб соціального супроводу підтримують в бойових бригадах, бо воно спрямоване на простого військовослужбовця. Як неодноразово наголошувалося керівництвом ЗС України та Генеральним штабом - головна наша цінність - це люди", - підкреслив Лихоманенко.

Відповідно до спільної Директиви Міністра оборони України та Головнокомандувача ЗС України невдовзі служби патронації стануть штатними підрозділами у Збройних Силах України, що виведе підтримку військовослужбовців та їхніх сімей на новий якісний рівень

- йдеться в повідомленні.

Понад рік жодного бійця "Азову" не було в обмінах. рф веде цинічну битву щодо перемовин29.07.24, 19:08

Популярні

Новини по темі

Кліматичні активісти зіпсували будинок Лео Мессі на Ібіці

 • 15194 переглядiв