ukenru
u-zsu-rozglyadayut-tri-versiyi-pozhezhi-na-arsenali-u-balakliyi

У ЗСУ розглядають три версії пожежі на арсеналі у Балаклії

 • 13937 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. У Збройних силах України розглядають три версії пожежі на технічному майданчику арсеналу у Балаклії, зокрема, потрапляння під гусеницю пожежного танка підривних елементів. Про це сьогодні розповів на брифінгу начальник озброєння Збройних Сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає кореспондент УНН.

“Попередньо розглядається декілька причин виникнення пожежі. Перше — це загорання сухої трави на ділянці технічної території, що не була очищена від вибухонебезпечних предметів шляхом попадання під гусениці пожежного танку сторонніх предметів, а саме підривників елементів пороху, які спричинили загорання”, — сказав він.

Другою причиною, яка розглядається, за його словами, - це потрапляння іскри з вихлопної труби цього ж пожежного танку. Третя версія, зазначив М.Шевцов, - це дія сонячних променів на вибухонебезпечні предмети, які перебували на неочищеній території, що спричинило їхнє запалювання.

Він уточнив, що на цій території залишилися вибухонебезпечні предмети, які залишилися від з попередніх вибухів у 2017 році.

Нагадаємо, 3 травня о 13:40 у місті Балаклія Харківської області, на технічній території військової частини "65 арсенал" Міністерства оборони України, виникло загорання сухої трави з подальшими поодинокими вибухами боєприпасів на площі близько 35 га.

Це не перша пожежа на території арсеналу у Балаклії. У ніч на 23 березня 2017 року на території військового складу Міністерства оборони у Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП