u-zhyteliv-pokrovska-ye-dva-tyzhni-na-evakuatsiiu-cherez-prosuvannia-rf-holova-mva

У жителів Покровська є два тижні на евакуацію через просування рф - голова МВА

 • 21619 переглядiв

Голова Покровської МВА закликає жителів евакуюватися протягом 1-2 тижнів через наступ російських військ. Щодня виїжджає 500-600 людей, очікується примусова евакуація дітей цього тижня.

Враховуючи терміни просування армії рф на Донеччині, у жителів Покровська є максимум два тижні на евакуацію, заявив начальник Покровської МВА  Сергій Добряк в ефірі Радіо Свобода, передає УНН

Деталі

За словами голови МВА, зараз збільшилися темпи евакуації з міста– щодня виїжджає 500-600 людей. Приблизно 60 % людей виїжджають самотужки.  

Сергій Добряк прогнозує, що вже цього тижня у місті запровадять примусову евакуацію дітей.

"В нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей", – заявив Добряк.

Місцева влада  припускає, що враховуючи терміни просування армії рф, у жителів Покровська є тиждень-два на евакуацію,  і закликає людей виїхати вже, поки це можливо. 

Наразі у місті працюють усі сервіси та служби. Але голова МВА припускає, що вже невдовзі їхню роботу доведеться припиняти.

Доповнення 

18 серпня Добряк повідомляв, що російські окупанти впритул підходять до околиць Покровська на Донеччині. Місто готується, розроблені плани оборони. 

Міністерка реінтеграції Ірина Верещук закликала евакуюватися мешканців прифронтових міст Донеччини через важку ситуацію. Уряд, місцева влада та волонтери готові надати допомогу евакуйованим.

Додамо

Станом на 8 годину 19 серпня минулої доби на Покровському напрямку наші захисники відбивали 45 ворожих штурмових дій в районах населених пунктів Воздвиженка, Калинове, Зелене Поле, Миролюбівка, Гродівка, Миколаївка, Птиче, Новогродівка, Завітне, Скучне та Михайлівка. Найбільша концентрація атак була біля Воздвиженки та Новогродівки.

Популярні

Новини по темі

Кібератака на monobank після трьох діб припинилася - Гороховський

 • 20329 переглядiв