u-zhitomirskiy-oblasti-sistemu-nassr-vprovadili-lishe-na-10-pidpriyemstvakh

У Житомирській області систему НАССР впровадили лише на 10 підприємствах

 • 9682 переглядiв

“На даний час в області нараховується 10 підприємств, які впровадили на потужностях постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та працюють за системою НАССР”, — повідомили в адміністрації.

Загалом на території Житомирської області функціонує 80 підприємств, діяльність яких пов’язана із харчовими продуктами. В області проводиться робота із впровадження міжнародних систем управління безпечністю та якістю харчової продукції.

Нагадаємо, чверть харчових підприємств Тернопільщини вже запровадили систему контролю якості НАССР. На Волині систему НАССР впровадили менше 10% харчових підприємств.

При цьому, за оцінками нардепа О.Бакуменка, систему НАССР в Україні запроваджують поки лише найбільш відповідальні виробники.

За словами нардепа, С.Тригубенка, система НАССР в Україні запрацює тоді, коли на якість і безпеку з’явиться попит споживача.

Довідка УНН: HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система контролю за виробничими процесами, яка ґрунтується на аналізі ризиків, небезпечних чинників та контролі критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ціна нафти Brent встановилась на рівні 49,57 дол. за барель

     • 7931 переглядiв

    Уряд РФ продовжив контрсанкції проти України і Заходу

     • 7292 переглядiв