ukenru
u-zhenevi-zaboronyat-poloti-bezpilotnikiv-cherez-samit-baydena-i-putina

У Женеві заборонять польоти безпілотників через саміт Байдена і Путіна

 • 16425 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Державна рада Женеви ввела заборону на польоти безпілотних літальних апаратів над всією територією Женевського кантону в період саміту президентів США і Росії. Заборона буде діяти з 14 до 17 червня, повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Деталі

Відзначається, що польоти безпілотників заборонять з 14 по 17 червня над всією територією Республіки і кантону Женева. У зону безпеки також включені набережні Женевського озера і акваторія між ними, а також парки "Ла-Гранж" і "О-Вів", де імовірно відбудеться зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна.

Крім того, 16 червня, з 4 ранку до півночі дорожній рух на низці вулиць буде заблоковано, а також буде закритий доступ для пішоходів. Влада рекомендує підприємствам перевести співробітників на дистанційну роботу. У закриті райони зможуть потрапити тільки місцеві жителі при пред'явленні документів.

Також 16 червня заборонено проведення масових демонстрацій на правій стороні Женевського озера, де знаходяться парки "Ла Гранж" і "О-Вів", а також в женевському передмісті Гран-Саконне.

Контекст

Саміт Володимира Путіна і Джо Байдена відбудеться в Женеві, 16 червня. У середу низка ЗМІ опублікували інформацію, що імовірно, зустріч лідерів пройде в швейцарській віллі 18-го століття з видом на Женевське озеро. Зазначалося, що Швейцарська поліція і армія закрили два парки, що оточують Віллу Ла-Гранж, встановили барикади і колючий дріт.

5 червня газета Tribune de Genève виступила з припущенням, що російсько-американський саміт в Женеві може пройти на одній з вілл, а не в готелі.

До цього, швейцарська преса виступила з прогнозом, що зустріч двох президентів, швидше за все, пройде в женевському готелі InterContinental, де також зустрічалися Горбачов і Рейган в 1985 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу