u-zaporizhzhi-zlovmysnyky-napaly-na-zhinku-ta-zalyly-yii-slozohinnym-hazom

У Запоріжжі зловмисники напали на жінку та “залили” її сльозогінним газом

 • 14550 переглядiв

У Запоріжжі чоловік напав на жінку в під'їзді багатоповерхівки, розпилив сльозогінний газ і намагався вкрасти її рюкзак, але втік, коли вона покликала на допомогу; пізніше він і його спільник були затримані, їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Запоріжжі чоловік напав на жінку в під’їзді багатоповерхівки та силою намагався відібрати наплічник, забризкавши газовим балончиком. Його поплічник у цей момент стояв "на варті". Жінка почала кликати на допомогу й нападники втекли. Правоохоронці затримали обох порушників. За скоєне їм загрожує до 15 років ув’язнення із конфіскацією майна. Про це пише УНН з посиланням на ГУ Нацполіції в Запорізькій області.

Деталі

Як повідомляють правоохоронці, днями до чергової частини відділу поліції № 1 Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що до медзакладу "швидка" доставила жінку з хімічними опіками очей.

За словами потерпілої, невідомий чоловік напав на неї у під’їзді та намагався зірвати наплічник. Коли йому це не вдалося, то він розпилив їй в очі сльозогінний газ та повторив спробу відібрати майно. Жінка почала кликати на допомогу й це змусило нападника втекти

- зазначають в поліції.

Повідомляється, що зловмисник діяв не самостійно – його спільник чекав "на варті" неподалік, аби потім разом втекти з місця злочину.

Правопорушниками виявились 26-річний та 37-річний жителі Запорізької області. Напад вони спланували заздалегідь та діяли за узгодженим планом. Для конспірації фігурант, який безпосередньо напав на жінку, одягнув тактичний військовий одяг

 - додають в поліції.

Правоохоронці провели необхідний комплекс заходів та впродовж доби встановили місцеперебування розшукуваних осіб. Відтак за силової підтримки спецпризначенців затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Обом затриманим слідчі повідомили про підозру за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжні у вигляді тримання під вартою без права внесення застави

- резюмували в поліції.

Нагадаємо

Служба безпеки та Національна поліція затримали шахраїв, які викрадали кошти з банківських рахунків загиблих військовослужбовців ЗСУ.

Популярні

Новини по темі

Атака рф на Київ забрала життя вже 32 людей - поліція

 • 35475 переглядiв

Швейцарія приєдналась до 14-го пакета санкцій ЄС проти рф

 • 16052 переглядiв