ukenru
u-yes-poobitsyali-zaprovaditi-v-lipni-tarifi-oko-za-oko-proti-ssha

У ЄС пообіцяли запровадити в липні тарифи "око за око" проти США

 • 8025 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У Євросоюзі розробляють цілий ряд тарифів, у тому числі на віскі та мотоцикли, у відповідь на рішення Сполучених Штатів про нові мита на ввезення в країну сталі та алюмінію. Тарифи будуть готові уже в липні, передає УНН з посиланням на AFP.

Європейська комісія, яка керує питаннями торгівлі блоку, "планує завершити відповідну процедуру в координації з країнами-членами до кінця червня", - заявив на брифінгу віце-президент Європейської комісії Марош Шефковіч.

Це означає, "що нові обов'язки почнуть застосовуватися у липні", - додав він.

"Це - зважена та пропорційна відповідь на одностороннє та незаконне рішення, прийняте США щодо введення тарифів на європейський експорт сталі та алюмінію, про який ми шкодуємо", - сказав колишній прем'єр-міністр Словаччини.

Від блакитних джинсів до мотоциклів і віскі, список товарів ЄС, на які поширюватимуться тарифи для США, нагадує каталог найхарактерніших товарів американського експорту.

Європейський Союз почав опрацювання списку ще у березні, але зобов'язався не застосовувати його, якщо президент Трамп не встановить 25 відсотків тарифів на імпорт сталі та 10 відсотків на алюміній.

Як повідомляв УНН, 1 червня уряд США почав стягувати імпортні мита на продукцію зі сталі та алюмінію, що поставляється на американський ринок Європейським союзом (ЄС), Канадою і Мексикою.

Нагадаємо, Канада пообіцяла запровадити відповідні заходи проти США в зв'язку з митами на метали.

Українські Національні Новини

Новини Світу