ukenru
u-yaponiyi-perezapustyat-40-richniy-yaderniy-reaktor

У Японії перезапустять 40-річний ядерний реактор

 • 23918 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Компанія Kansai Electric Power, яка обслуговує Осаку та її промислові околиці сьогодні перезапустить реактор № 3 на своїй станції Міхама на заході Японії. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Реактор є найстарішим, який було відновлено після катастрофи 2011 року, і йому потрібно було отримати спеціальне схвалення, щоб продовжити термін його експлуатації понад стандартний 40-річний ліміт. Більшість реакторів в Японії залишаються закритими після аварії, підкресливши недоліки в регулюванні та контролі.

Тацуджіро Сузукі, колишній заступник голови Комісії з питань атомної енергії кабінету міністрів, заявив, що має сумніви щодо того, як було отримано схвалення на перезапуск.

Він сказав, що стурбований недостатньою прозорістю та використанням субсидій, щоб отримати необхідне схвалення для перезапуску.

Додатково

Mihama є одним з 16 реакторів, які отримали або попереднє, або остаточне погодження на повторний запуск, порівняно з 54 реакторами, які колись постачали близько третини електроенергії Японії до Фукусіми. Громадськість залишається проти ядерної енергетики, як показують опитування громадської думки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На ЧАЕС запевнили, що немає загроз для неконтрольованих викидів ядерної енергії

Українські Національні Новини

Новини Світу