ukenru
u-vooz-zayavili-scho-svit-vse-bilshe-viddalyayetsya-vid-zavershennya-pandemiyi

У ВООЗ заявили, що світ все більше віддаляється від завершення пандемії

 • 20705 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що світ все більше віддаляється від завершення пандемії COVID-19. Про це заявила епідеміолог і технічний керівник ВООЗ по COVID-19 Марія Ван Керкхове, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Цитата:

"Ми знаходимося в дуже небезпечній ситуації. Ситуація стає все більш і більш складною, і ми все більше віддаляємося від завершення цієї пандемії, ніж варто було б на цей час", - сказала Марія Ван Керкхове.

Деталі

Повідомляється, що відступ викликано такими факторами, як поява нових варіантів вірусу, змішання соціальних груп, недотримання заходів профілактики і недостатня кількість вакцин.

Марія Ван Керкхове зазначила, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання в світі збільшилася на 11,5 відсотка, а кількість летальних випадків зросла на 1 відсоток. За словами Керкхове, кількість нових випадків в Європі минулого тижня виросла на 21 відсоток, а в західній частині Тихого океану - на 30 відсотків.

Доповнення

Раніше директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі коронавірусу на тлі поширення більш заразного штаму "Дельта", який вже поширився на 111 країн.

Нагадаємо, що у світі на COVID-19 заразилися більше ніж 191,7 млн ​​осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу