ukenru
u-vms-zakinchilisya-zbori-rezervistiv-pershoyi-chergi

У ВМС закінчилися збори резервістів першої черги

 • 10998 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. У Військово-Морських Силах Збройних сил України завершилася збори з резервістами оперативного резерву першої черги. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

"23 грудня 2018 року, завершилися 15-ти денні збори з резервістами оперативного резерву першої черги, що проходили на базі окремої бригади морської піхоти ВСМ ЗС України. Метою заходу було підвищення рівня готовності військ до застосування за призначенням у разі відкритої агресії з боку Російської Федерації", – йдеться в повідомленні.

Особовий склад резерву разом із підрозділами морської піхоти в умовах максимально наближених до бойових взяли участь у батальйонних тактичних навчаннях, які розгорнулись вздовж всієї лінії морського узбережжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли, які виплати отримають резервісти тероборони

"Під час навчань підрозділи резерву практично оволоділи навичками десантування з повітря, з моря, веденням вогню, керуванням техніки та відпрацювання заходів по відбиттю військової агресії з боку противника. Вагомою складовою навчань була фахова підготовка спеціалістів резерву, що дало можливість підвищити їх навики у роботі з сучасними зразками озброєння та техніки", – зазначили у Міністерстві.

Також у Міноборони зазначили, що за час навчань не було зафіксовано жодного правопорушення, у тому числі вживання алкоголю чи заборонених речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох офіцерів ВМС звільнили через неякісне харчування військових

Нагадаємо, навчальні збори з резервістами оперативного резерву першої черги розпочалися у Військово-Морських силах ЗСУ на початку грудня.

25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя – з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

Через це у 10 областях України введено воєнний стан до 26 грудня. У зв'язку з цим в Україні розпочалися масштабні збори резервістів та військовозобов’язаних.

Українські Національні Новини

Політика