u-vitsi-94-rokiv-pomer-pismennik-avtor-romanu-nesterpna-legkist-buttya-milan-kundera

У віці 94 років помер автор роману "Нестерпна легкість буття" Мілан Кундера

 • 549166 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. У віці 94 років, помер видатний чеський і французький письменник Мілан Кундера. Драматург, поет і есеїст вважається найбільш значним чеським письменником другої половини ХХ століття, повідомило Le Monde, передає УНН.

Деталі

Французький письменник Мілан Кундера помер у Парижі 11 липня, про це виданню повідомив його видавець.

Кундера народився 1 квітня 1929 року в Брно (історичному центрі Моравії, тоді це була частина Чехословацької Республіки). Після придушення Празької весни у 1968-му Кундера зазнавав у Чехословаччині переслідувань, через що переїхав до Франції у 1975 році. На батьківщині письменника позбавили громадянства, а в 1978 він отримав французький паспорт. Чеське громадянство Кундері повернули лише через 40 років, у 2019-му.

Кундера, який відмовився від своїх юнацьких поетичних текстів та інших творів, вважаючи їх негідними для передання нащадкам, залишив шістнадцять творів, які перекладені більш як 80-ма мовами. Найвідоміший твір письменника - "Нестерпна легкість буття", дія якого відбувається у Празі в 1968-му. Мілана Кундеру називають не просто письменником – він був романістом, поетом, публіцистом, прозаїком і драматургом. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер Нобелівський лауреат, винахідник літієвих батарей Джон Гуденаф

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі